DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Saturday, March 2, 2013

HEBAT KAU ANWAR…SEMUA YANG BURUK TU DATANG DARI ENGKAU DAN BAIK ITU SEMUA DATANG DARI NAJIB DAN UMNO HARAM JADAH..BABI NEGARA


 INI DIA WIRA SEBENAR NEGARA INI...HIDUP ANWAR

 
INI PULA ADALAH WAJAH-WAJAH PETUALANG DAN BABI-BABI NEGARA-MEREKA INI WAJAR DIKUBURKAN SEGERA DALAM PRU KE-13-MEREKA ADALAH BINATANG BUKAN MANUSIA

Utusan siar laporan kaitkan Anwar dengan Lahad Datu

Utusan Malaysia menyiarkan laporan yang mengaitkan nama  Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan pencerobohan di Lahad Datu.

Dalam berita pada halaman sembilan, akhbar itu memaparkan laporan sebuah laman blog bernama MPP Online yang memetik akhbar Inquirer News dari Filipina sebagai sumber dakwaan itu.

"Portal berita Filipina, Inquirer News mendedahkan, seorang pemimpin utama pakatan pembangkang di Sabah yang rapat dengan Anwar telah mengadakan pertemuan dengan pihak penceroboh dan menawarkan jaminan sokongan terhadap tuntutan kumpulan terbabit di Sabah.

"Inquirer News yang memetik sumber perisikan Filipina dilaporkan sebagai berkata, pertemuan itu berlaku November tahun lalu menyebabkan Sultan Sulu, Jamalul Kiram III mengarahkan pengikutnya menceroboh Kampung Tanduo bagi menuntut Sabah dari Malaysia," laporan di Utusan Malaysia itu dipetik.

Berita yang sama turut mendakwa Reuters memetik kenyataan seorang pegawai tentera Filipina yang berkata penceroboh berkenaan hadir atas jemputan pembangkang.

Ia turut memetik portal berita The Manila Times yang dilaporkan mendakwa "pencerobohan tersebut ada kaitan dengan janji pembangkang di Malaysia memberikan kuasa autonomi kepada Sabah jika berjaya membentuk kerajaan kelak".

Satu lagi berita pula memetik presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali yang percaya pencerobohan itu dirancang secara rapi dan didalangi pihak tertentu.

Beliau bagaimana pun enggan menamakan dalang tersebut sebaliknya "tidak menolak kemungkinan pihak terbabit adalah mereka yang kecewa dalam politik dan sanggup melakukan apa-apa sahaja demi mencapai matlamat politiknya".
Sumber : Malaysiakini.com

No comments: