DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Friday, May 3, 2013

UMNO DAH JADI GILA BABI-BELUM JATUH LAGI TU-DAH TIDAK SIUMANSurat palsu: Mustafa lapor polis, Haron Din nafi

KUALA TERENGGANU: Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali membuat laporan polis hari ini ekoran surat palsu yang mengarahkan semua ahli PAS mengundi calon PAS sahaja dalam pilihan raya ini kerana PAS sudah keluar dari Pakatan Rakyat.


Laporan itu dibuat di Balai Polis Kuala Terengganu dengan ditemani peguamnya.

Dalam sidang medianya pagi ini, Mustafa juga membacakan kenyataan media yang dibuat Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din yang menafikan adanya sebarang keputusan dari Majlis Syura mengenainya.

Kenyataan itu dibaca Mustafa dalam sidang media yang diadakan beliau di Pejabat Perhubungan PAS Terengganu.

Dalam sidang itu Mustafa turut menunjukkan surat palsu yang kononnya beliau tandatangani itu.

"Ini lambang orang nak kalah, kerana tidak pernah berlaku tindakan sebegini sebelum ini dan dibuat pula menjelang hari pilihan raya.

"Mereka ingat kita tidak boleh jelaskan tetapi dengan dunia teknologi maklumat ini, ia adalah satu perkara yang mudah dan boleh dijelaskan balik," katanya.

Berikut adalah kenyataan penuh Datuk Dr Haron Din mengenainya.KENYATAAN MEDIA

Merujuk kepada satu surat yang kononnya diterbitkan oleh Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali, bertarikh 2 Mei 2013.

Saya sebagai Timbalan Mursyidul Am dengan ini menafikan sekeras-kerasnya kewujudan surat itu dan menyifatkannya sebagai langkah orang yang terdesak.

Tidak ada dalam agenda kerjanya untuk Majlis Syura mengkaji tahalus siasi yang sudah begitu kemas yang dibuat oleh PAS dengan Pakatan Rakyat.

Saya meminta semua ahli dan rakyat tidak percaya kepada fitnah itu dan marilah kita takut kepada Allah atas azabNya kerana menyebarkan fitnah yang begitu jelas itu.

Saya juga mengajak semua rakyat marilah kita mengundi PAS dan Pakatan Rakyat dalam pilihan raya 5 Mei ini.


Dato' Dr Haron Din
Timbalan Mursyidul Am PAS

No comments: