DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Saturday, April 20, 2013

TAK USAH BIMBANG SELEPAS INI KAMILIA AKAN KEMBALI KE DALAM UMNO DAN DIANGKAT SEBAGAI PEJUANG-SESIAPA YANG HENDAK DIHARGAI LAWAN UMNO SEKARANG SUDAH TERBUKTI ORANG YANG TENTANG UMNO AKAN DIANGKAT DARJATNYA SEBALIKNYA ORANG YANG SETIA DENGAN UMNO AKAN DIPERAM-SIAPA TAK KENAL DENGAN EZAM MOHD NOOR DAN GENGNYA

Kamilia: Sudah ditimpa tangga, dihentak bata pula


SETELAH dimalukan Presiden BN Datuk Seri Najib Razak sehari sebelum penamaan calon, bekas Naib Ketua Wanita Umno Datuk Kamilia Ibrahim yang semalam bertanding sebagai calon Bebas di Kuala Kangsar kini terpaksa menghadapi ‘pembunuhan karektor’ oleh bekas rakan seperjuangannya.

Kamilia tidak dicalonkan pada PRU13 kali ini dan merasakan tindakan itu menunjukkan bahawa BN tidak memberi pengiktirafan sewajarnya ke atas sumbangan pemimpin tertinggi wanita Umno.

Sejurus selepas Kamilia menyatakan kekecewaan dengan "penghinaan" yang ditunjukkan BN tidak meletakkan pemimpin tertinggi dari sayap parti berkenaan sebagai calon, Najib terus mengeluarkan kenyataan yang memberi gambaran seolah-olah Kamilia seorang yang gila kerusi parlimen dan jawatan.

Semalam, Kamilia bertindak menjadi calon Bebas di Kuala Kangsar setelah membuat pengumuman perletakan jawatan beliau selaku Ahli Majlis Tertinggi Umno, Naib Ketua Wanita UMNO Malaysia, Ketua Wanita Umno Kuala Kangsar, dan ahli Umno.

Tindakan tersebut yang dilihat ramai Wanita Umno sebagai langkah yang wajar dalam mempertahankan maruah dirinya daripada penghinaan Najib.

Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin pula enggan menerima hakikat perletakan jawatan Kamilia, sebaliknya mengumumkan Kamilia akan dipecat serta-merta Isnin ini.

Surat pemecatan Kamilia akan dikeluarkan Isnin ini.

Kamilia bukan memasuki pertandingan atas tiket Umno, mahupun ahli Umno. Kamilia mengumumkan bahawa beliau telah meletakkan semua jawatan dalam Umno.

Maka, timbul persoalan apa yang perlu dipecat oleh Muhyiddin?

Kamilia juga terpaksa menghadapi penghinaan daripada Pengerusi BN Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Zambry semalam melabelkan Kamilia sebagai seorang yang tidak berprinsip.

Begitulah cara pemimpin Umno yang tidak memahami hati seorang wanita yang terguris dalam cara parti memilih calonnya kali ini.

Sudah pasti, bukan Kamilia seorang sahaja yang berasa sedemikian di dalam Umno. Ramai lagi Wanita Umno yang berasa mereka disisihkan dan diketepikan apabila pemimpin Umno sendiri tidak berani mengusir ketua mereka Datuk Seri Shahrizat Jalil yang terpalit dengan kes ‘lembu kondo’nya, akhirnya hampir kesemua mereka terpaksa dikorbankan.

Namun, tidak banyak orang yang berani seperti Kamilia yang berani memberitahu Shahrizat bahawa kes NFCnya telah membawa padah kepada Wanita Umno.

Hanya Kamilia sahaja yang berani bersuara mempertahankan Wanita Umno ketika mereka disisihkan tatkala ketua mereka Shahrizat diam membisu.
Siapa lagi yang boleh membela Wanita Umno dari dalam?
Apakah Datin Seri Rosmah Mansor? Rakyat sudah tentu masih ingat siapa pemangku Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat sehingga kini, kalau bukan suami Rosmah.

Kalau itu bukan satu penganiayaan kepada Wanita Umno, apakah itu?2 comments:

Anonymous said...

tak usah layan le jalang tua ni.puki pun dah mengelebeh aje.nak cari undi simpati cari le jalan lain.orang dah tau.

Anonymous said...

cara bahasa dan perkataan yg kau gunakan ni..melambangkan org yg tidak berilmu...muhasabah diri laaa..