DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Tuesday, April 9, 2013

KAH..KAH…NAJIB OII HANG DAN UMNO/BN PASTI MAMPUS DAH DALAM PRU KE-13 NI-BUDAK-BUDAK DARJAH 2 PANDAI BAUT KARANGAN BENCIKAN KAU-TAMBAH BUDAK-BUDAK MUDA YANG BARU BOLEH PENGUNDIBudak sekolah rendah selalunya akan tulis dari hati yang jujur dan ikhlas... Tidak pandai nak tipu mau pun spin.

Apa yang ada dalam kepalanya akan diluahkan.

Begitulah yang terjadi pada seorang budak sekolah rendah apabila disuruh oleh gurunya membuat catitan aktiviti dalam sehari perjalanan hidupnya sebagai Latihan Membuat Dairi Semasa Cuti Sekolah Pada Hari Sabtu dan Ahad.

Dalam catitannya pada pukul 2.00 petang telah mengikuti ayahnya tolong pasang bendera Barisan Nasional.

Jam 10.00 malam dia masuk tidur dan bermimpi DSAI menjadi Perdana Menteri Malaysia. Datang kerumahnya dan beri pensil,pemadam,pembaris,beg sekolah dan baju sekolah.

Pergh!!!!! Semoga mimpinya menjadi kenyataan sebab kata orang tua-tua.. Mimpi budak yang belum akil baliq selalunya akan menjadi kenyataan.

No comments: