DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Thursday, May 30, 2013

TIPU SANA-TIPU SINI-MUKA TAK MALU MASIH KEKAL PEGANG JAWATAN-RAKYAT DAH MELUAT LABIH UMNO DARI UMNO

PANAS!! WARGA FACE BOOK 99 PERATUS DESAK SPR LETAK JAWATAN.

Ketua Tan Sri Aziz dan Timbalan SPR hari ini di desak "SPR SILA LETAK JAWATAN SEKARANG!!!" oleh warga FB dalam Kempen di Pages Panas!! Rakyat Malaysia Bangkit. Lebih  314,240 orang telah melihat kiriman kempen ini. Kempen yang bermula pada isnin 27 mei 2013 itu hampir 99% dengan komen di kiriman ini bersetuju semoga Ketua dan Timbalan SPR meletak jawatan segera dan hasil tinjawan kami semua tidak berpuas hati dengan keputusan pilihanraya 13. Kempen ini mendapat LIKE 14,282 orang, KOMEN 1330 orang dan SHARE sebanyak 3,258.

Di kempen ini juga Pages Panas!! Rakyat Malaysia Bangkit berkongsi Kempen LIKE pages ini :

1.  500,000 Mahukan Pengerusi Spr Letak Jawatan
2.  Himpunan Rakyat Marah, Bantah Penipuan Pru13

 Di page 500,000 Mahukan Pengerusi Spr Letak Jawatan  Terkini 3418 like 
dan di pages Himpunan Rakyat Marah, Bantah Penipuan Pru13 Terkini 5789 like.

Kepada pembaca yang mempunyai akaun FB masih belum menyertai kempen ini...... Ayuh!!! beri sokongan tanda kita marah dan bantah dengan penipuan ini oleh SPR,Najib(BN),JPN dan dengan bantuan PDRM.

Anda boleh ke sini : KEMPEN DESAK SPR LETAK JAWATAN.ALLAH MAHA KUASA PENIPUAN PRU13 LAGI TERBONGKAR.!!! PEGAWAI SPR KIRA UNDI AWAL “SECARA SENYAP”
 
PETALING JAYA 29 MEI : Pakatan Rakyat hari ini mendedahkan lagi bukti bahawa terdapat keraguan dalam proses pengundian awal yang boleh memesongkan keputusan pilihanraya ke-13.
Bukti tersebut di dalam dua laporan polis yang dibuat ejen calon PKR, kata pengarah strategi PKR Rafizi Ramli.

Laporan pertama dibuat di Melaka berkenaan pengundian awal di DUN Machap, manakala yang kedua dibuat di Perak berhubung pengundian pos di DUN Pengkalan Hulu.

Dalam laporan polis pertama ejen calon PKR Dun Machap, Abu Hussin Tamby mendakwa melihat pegawai Suruhanhjaya Pilihan Raya (SPR) membuka dan mengira kertas undi dari peti undi awal yang disimpan di Ibupejabat Daerah Polis Alor Gajah.

Insiden berkenaan terjadi apabila Abu Hussin sedang mengiringi pegawai SPR yang membawa peti undi awal untuk disimpan di dalam balai polis berkenaan.

“Saya melihat sejumlah anggota SPR yang dianggarkan seramai tujuh hingga lapan orang sedang duduk mengira kertas-kertas undi di sebelah lokap tempat peti undi awal kami disimpan.

“Selepas selesai mengiringi untuk menimpan peti undi awal di dalam lokap, saya sempat lagi melihat petugas-petugas yang memakai baju SPR sedang mengira kertas undi,” katanya dalam laporan polis berkenaan.

Dilaporkan sebelum ini bahawa undi awal dan undi pos hanya akan dikira pada hari buang undi iaitu 5 Mei. Manakala undi awal dan undi pos dibuat lima hari sebelum tarikh itu.

Sementara dalam kejadian kedua, ejen calon PKR Dun Pengkalan Hulu, Jauneh Otoh membuat laporan polis ekoran kehilangan peti undi awal bagi Kem 18 Pasukan Gerakan Awam (PGA) di Pengkalan Hulu yang tidak sampai seperti yang dijadualkan.

Kejadian meragukan itu mengakibatkan ejen-ejen PKR menuntut supaya peti undi tersebut dkecualikan daripada pengiraan undi dan dipersetujui oleh pegawai SPR.

PKR turut dimaklumkan, Ketua Pemerintah Kem 18 PGA Pengkalan Hulu membuat laporan polis pada 9 Mei 2013 di Balai Polis Pengkalan Hulu dan mendakwa peti undi yang hilang telah dijumpai.

Jelas Rafizi, dua kejadian benar yang berlaku ini membayangkan betapa longgarnya kawalan, integriti dan seliaan peti undi awal
sehingga boleh hilang dan dibuka begitu sahaja.

“Keputusan undi pos dan undi awal di seluruh negara menimbulkan kecurigaan apabila-calon-calon Pakatan Rakyat mendapat undi sekitar 10 hingga 15 peratus daripadanya.
“Ianya jauh lebih rendah dari tahap sokongan dalam PRU-12 pada sekitar purata 30 peratus,” tambah Rafizi.

Selangorku

PANAS!!! KEADILAN bongkar rancangan SPR benarkan pengundian dua kali

Ke Mana Hala Tuju UMNO Selepas Ini?


No comments: