DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Sunday, May 12, 2013

ORANG PENTING PAS SENDIRI TAK PERCAYA PRESIDEN PAS -INI KES TERUK NI

Waktu anak saya Muhammad Sadiq (2/1/94 - 4/12/10) kembali ke pangkuan Allah s.w.t. yang sangat dia harapkan keampunan-Nya dulu, kami suka berkumpul sekeluarga untuk merawat lara dan luka di dalam jiwa. 


La ni, bila penipuan pilihan raya mematikan harapan rakyat untuk menamatkan kuasa Umno Barisan Nasional (BN) yang saya mohon Allah mela'natkan parti itu, tentulah berkumpul sesama sendiri seperti di Kelana Jaya dan di Batu Kawan sangat penting untuk menguatkan kembali semangat (Foto di sebelah ihsan Sky Arts Production).

Sebab tu la aku sakit hati sangat bila Azmin Ali tuduh kita ni bodoh sangat sehingga kononnya kita ni diletihkan, diasak, diheret dan dibuli bila kita berkumpul di Kelana Jaya.

Dan sebab itulah juga saya tetap melihat Azmin sebagai Hasan Ali in the making walaupun dia telah meredakan histerianya apabila melihat rakyat semakin ramai dan nyata berada di pihak Tan Sri Khalid Ibrahim.

Tu satu hal. Tapi yang saya nak tulis di sini ialah mengenai pesanan ringkas yang saya terima dari seorang aktivis PAS yang berada di sekitar puncak kuasa PAS. saya petik tanpa edit:

"Hang tulislah bagi peringatan pada pimpinan pas jgn ulangi 2008 lepas pru jumpa pm.jgn bagi org maki pas"

Setakat itu saja pesanan ringkas beliau.

saya tertanya-tanya, mengapa orang berada sekitar puncak kuasa PAS menghantar sms sedemikian rupa? Adakah dia sedang mengetahui sesuatu yang berlaku yang kita tak tahu?

saya hanya boleh bertanya, kerana saya tak ada maklumat. Kalau saya ada maklumat yang saya yakin sahih, dan maklumat itu bukan dari Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, saya pasti tulis. saya malas nak ambil maklumat dari AJK PAS Pusat sebab takut nanti depa kena bersumpah la'nat dalam mesyuarat yang depa tak bagi maklumat kat saya. Naya la depa.

Jika sesiapa yang ada maklumat bahawa Presiden PAS mengulangi buruk kelakunya selepas pilihan raya 2008 lalu dan berkendak politik dalam gelap dengan pemimpin tertinggi Umno, harap kongsikan maklumat itu.

Namun, dari sms yang saya terima itu, apa yang nyata bagi saya  ialah orang-orang penting PAS sendiri tidak percaya kepada Presiden PAS.

(saya juga ada terima sms dari seorang pengundi Kedah yang berkata "you guys fuck up" kepada para pemimpin PAS berhubung kekalahan PAS Kedah dalam pilihan raya umum 5 Mei lalu. Nanti saya siarkan) 

No comments: