DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Saturday, April 27, 2013

RAKYAT DAH MELUAT DAN AMAT BENCI DENGAN MEDIA UMNO YANG KUAT SPIN BERITA DAN PEMBOHONG-PERGI JAHANAMHarakahdaily disekat selepas memotong Utusan?


(Carta yang dikeluarkan oleh Alexa.com mengenai trafik ke Harakahdaily, Utusan dan Berita Harian)

KUALA LUMPUR: Adakah Harakahdaily diserang setelah jumlah pembacanya telah melintasi Utusan Malaysia?


Mengikut carta Alexa.com, Harakahdaily telah memotong Utusan untuk tempoh seminggu dari segi jumlah pembacanya. Trend itu bermula sejak penamaan calon.

Dengan ini, Harakahdaily menjadi laman berita ketiga paling popular di Malaysia selepas Malaysiakini.com dan TheStar.com.my.
Dalam tempoh ini juga, para pembaca tiada masalah mengakses portal Utusan Malaysia milik Umno. 

(Trend pembaca untuk tiga laman web sejak 6 bulan lalu)

Manakala laman-laman web berita seperti Harakahdaily dan Malaysiakini menjadi semakin susah diakses.

Kedua-dua laman berita ini juga diserang oleh DDOS (distributed denial of service).

Umno-BN juga kelihatan terpaksa menggunakan pendekatan ceramah untuk mendekati pengundi walaupun sudah menguasai media perdana sepenuhnya.
Bekas Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad akan bertandang menyelamatkan Putrajaya malam ini setelah kehadiran Mursyidul Am PAS Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat mendapat sambutan luar biasa warga Putrajaya semalam.

Apakah semua ini berkait?

Diharap politik kotor sedemikian dapat dihentikan segera supaya rakyat mendapat maklumat yang cukup untuk mengundi.

"Kempen kita ialah supaya rakyat mengundi dalam keadaan maklumat yang cukup. Mungkin mereka masih mahukan rakyat mengundi dalam keadaan tidak tahu seperti pilihanraya-pilihanraya yang dulu.

"PAS menyeru warga maya untuk terus menyebarkan maklumat kepada rakan-rakan dan ahli keluarga sebelum hari mengundi 5 Mei ini," kata Ketua Penerangan PAS Pusat Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man kepada Harakahdaily sebentar tadi.

No comments: