DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Sunday, April 21, 2013

MOHAMAD MOHD TAIB KEMBALI BERJUANG KE JALAN YANG HAQ

Rakaman gambar ini akan buat semua pemimpin tertinggi UMNO naik angin satu badan dan tidak mungkit dterbitkan di semua media arus perdana milik UMNO termasuk RTM dan TV3.Rakaman gambar Muhammad Taib di satu ceramah Pakatan Rakyat di Parlimen Hulu Selangor.

Pemandangan ini berlaku kepada seorang bekas pemimpin besar UMNO yang pernah menjadi Naib Presiden UMNO, Ketua Penerangan UMNO, Menteri Besar Selangor dan Menteri Kabinet yang sudah pun mengisytiharkan sokongan kepada PAS.

Dan buktinya, kehadiran bekas Menteri Besar Selangor, Muhammad Taib atau lebih di kenali gelaran 'Mat Tyson' pada majlis Jamuan Rakyat di Sungai Choh dekat sini, yang diadakan ketika kempen Pilihan Raya Umum ke-13 berlangsung, mengejutkan banyak pihak.

Kemunculan beliau sekali gus mengesahkan laporan sebelum ini bahawa seorang bekas menteri besar Selangor ini akan menyertai komponen Pakatan Rakyat.

Menurut calon kerusi Parlimen Hulu Selangor, Khalid Jaafar, Muhammad dijangka mengumumkan secara rasmi penyertaan beliau sebagai ahli PAS di ibu pejabat parti itu hari ini.

"Saya melihat pengunjung hampir 2,000 orang yang hadir di majlis Jamuan Rakyat ini terkejut melihat kehadiran bekas Menteri Besar Selangor ini.

"Sambutan diterima cukup hangat daripada penduduk sekitar," katanya semalam.

Majlis tersebut dianjurkan oleh Persatuan Bengkulu Malaysia yang turut dihadiri Presidennya, Brigadier Jeneral Abdul Hadi Abdul Khatab dan turut hadir ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Sungai Choh.

Turut hadir, calon kerusi DUN Batang Kali, Dr K Ramachandran. Muhammad atau lebih dikenali sebagai Mat Taib yang merupakan bekas ADUN Batang Kali dan pernah menang tanpa bertanding sebanyak dua kali di kawasan itu.

"Beliau turut menjulang tangan saya bersama Ramachandran sebagai sokongan terhadap pencalonan kami di kawasan ini.

"Mat Taib turut dijangka menghadiri program bersama Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim pada 2 Mei ini, insya-ALLAH," katanya.

Dalam laman sosial Facebooknya enam jam lalu, Khalid mengatakan:

Jeng jeng jeng. Tan Sri Muhammad Taib tamu mengejut di jamuan rakyat Persatuan Bengkulu di Sungai Choh tengahari tadi lantas memberikan sokongan pada saya..

Menurut Khalid dalam laman sosial itu juga, Muhammad sangat terharu dapat berjumpa semula dengan bekas pengundinya yang sudah mengundi selama empat penggal hingga dilantik menjadi menteri besar pada 1986.

Apa yang menarik perhatian, penyokong Umno yang mengetahui majlis tersebut enggan bertemu dengan Muhammad malah mencemuhnya dengan kata-kata kesat hingga dilabelkan sebagai 'pengkhianat bangsa dan agama'.

Bagaimanapun, Muhammad hanya tersenyum melihatkan gelagat pemuda Umno yang seakan marah dengan keputusannya menyertai dan menyokong calon Pakatan Rakyat di bekas kerusi DUN yang dipegangnya selama empat penggal berturut-turut.

GAMBAR-GAMBAR MOHAMAD MOHD TAIB MENYERAHKAN BORANG KEAHLIAN PAS KEPADA PRESIDEN


KALAU DAH PEMIMPIN BESAR UMNO PUN DAH MELUAT KEPADA UMNO.. JADI PARA PENYOKONG UMNO YANG BERTARAF AHLI BIASA NAK TUNGGU APA LAGI?

PERLU INGAT.. PENGARUH PERIBADI MUHAMMAD TAIB DI HULU SELANGOR CUKUP KUAT... TAK BANYAK SEDIKIT PARA PENYOKONG UMNO AKAN MEMBERIKAN SOKONGAN KEPADA CALON PR... ITU ADALAH KENYATAAN DAN BUKAN REKAAN.

Sumber : Omak kau

No comments: