DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Thursday, November 29, 2012

MARILAH SAMA-SAMA KITA ALIH KALI INI KALAU TIDAK BINASA NEGARA INI DI TANGAN ORANG-ORANG SAMSENG DIKALANGAN PEMIMPIN DAN PENGIKUT UMNODemo desak Hishamuddin letak jawatan dan Laporan Polis
Kenyataan Media
29 November 2012

SAMM desak Hishamuddin Hussien letak jawatan atau digantung tugas dan harus ada siasatan terbuka ke atasnya.

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) memandang serius pendedahan yang dibuat oleh Bekas Ketua Polis Negara, Musa Hassan. Dalam satu sidang media semalam di Kuala Lumpur menyatakan dengan jelas  tuduhan bahawa menteri Kabinet dan ahli politik sering cuba campur tangan dalam siasatan polis dan membuat penahanan semasa beliau berkhidmat sebagai Ketua Polis Negara dan mendakwa ia masih berlanjutan.

Musa yang bersara pada September 2010 menamakan salah seorang menteri tersebut ialah Datuk Seri Hishammuddin Hussein sebagai antara ahli politik itu dalam satu sidang media hari ini dan mendakwa keenggannya mengikut arahan tersebut menyebabkan beliau tidak disambung kontrak.

Tindakan Hishamuddin itu menurut Musa bersalahan dengan Seksyen 4 (1) Akta Polis (1967) yang membenarkan hanya beliau (IGP) saja yang boleh memberi arahan kepada pegawai bawahan.

Ini satu yang serius, rakyat dan warga asing yang mahu berurusan dalam negara ini sudah tentu tergugat kepercayaannya terhadap institusi polis negara ini. Sesuatu harus dilakukan segera.

SAMM akan melakukan himpunan ringkas, sidang media serta akan menfailkan satu laporan polis berkenaan perkara ini. Semua pihak dijemput bersama :

 Tarikh :            30 November 2012 (Jumaat)
Masa    :            11.50 pagi
Tempat :            IPD Kuala Terengganu, Terengganu
Pertanyaan :      0179645763 / 0199809974 (Rafzi, Penyelaras SAMM Terengganu)

Laporan polis dan himpunan akan diketuai oleh cheGuBard, Penyelaras SAMM Kebangsaan sendiri.

Ayuh ramai ramai !


Sekian

Norazizi A.Aziz
Pengarah Seketeriat
SAMM Kebangsaan
0123696474

No comments: