DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Monday, November 26, 2012

KUBURKAN UMNO DALAM PRU ADALAH SATU PERJUANGAN YANG SUCI YANG PASTI MENDAPAT KEBERKATAN DARI ALLAH SWT.HIMPUNAN HIJAU ANTI LYNAS SEMALAM ADALAH LANGKAH PERMULAAN UNTUK HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT 1 JUTA PADA 12.1.1213Sekumpulan MP semalam 25.11.2012 telah hadir ke mesyuarat rakyat bersama aktivis Himpunan Hijau dan menyokong tiga resolusi yang dikemukakan - antaraya mendesak kerajaan supaya membatalkan segera projek loji nadir bumi Lynas.

Resolusi berkenaan dibacakan seorang akvitis, Zamri Zanal dalam mesyuarat yang bermula pada kira-kira jam 9.15 pagi ini. Selain itu mereka juga menuntut pemberhentian atau penilaian semula terhadap segala projek yang didakwa memudaratkan, termasuk lombong di Bukit Koman, kabel bervoltan tinggi di Rawang, Rapid di Johor dan rampasan tanah orang asal.

Satu lagi tuntutan berkenaan menggariskan bahawa kerajaan perlu merancang pembangunan dengan mapan, dan sejajar dengan prinsip piagam bumi. Seramai 13 MP berkenaan yang duduk bersama-sama peserta Himpunan Hijau dalam mesyuarat berkenaan – bersetuju sebulat suara dengan resolusi tersebut.

1 comment:

Anonymous said...

UMNO/BN mesti lapor dalam akhbar perdana dia, semua peserta perhimpunan Hijau ni dibayar RM50 - RM250 seorang untuk menyertainya...