DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Tuesday, November 6, 2012

ELUK BENARLAH TU NURUL. SAMAN JANGAN TAK SAMAN. AKHBAR-AKHBAR INI PUN SEKARANG BUKANLAH ADA KREDILIBITI DAN TAK RAMAI PELANGGAN PUN. PENGARANGNYA BUKAN TAK FAHAM MAKSUD “TIADA PAKSAAN WAJAR DIKENAKAN DALAM BERAGAMA”.SENGAJA DISPINKAN UNTUK MENGELIRUKAN ORANG RAMAI-ITU SAJA TARGET AKHBAR-AKHBAR TALI BARUT UMNO NINurul Izzah ambil tindakan mahkamah terhadap Utusan, BH

Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Utusan Malaysia dan Berita Harian berhubung isu kebebasan beragama.


Katanya, beliau telah mengarahkan peguamnya mengambil tindakan terhadap akhbar-akhbar tersebut dan kemungkinan beberapa blog yang didakwa memutar belit kenyataannya berhubung isu tersebut.

Menurutnya, peguam Hanipa Maidin dan Sulaiman Abdullah akan mewakili beliau dalam hal itu.

"Saya tidak rela fitnah akidah begini diteruskan dan tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang demi menegakkan kebenaran dan keadilan," kata Izzah dalam satu kenyataan hari ini.

Izzah sebelum ini, dalam satu forum, dilapor sebagai berkata bahawa tiada paksaan wajar dikenakan dalam beragama.

Kenyataan itu menyebabkan beberapa harian berbahasa Melayu melaporkan beliau menyokong amalan murtad di kalangan orang Islam.

Susulan kenyataan itu, pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Marzuki Husin dilapor bercadang mengambil tindakan terhadap Nurul Izzah jika ada maklumat cukup tentang perkara itu.

Izzah dalam kenyataan balasnya menggesa JAIS turut sama menyiasat Utusan Malaysia jika JAIS bercadang menyiasatnya.

Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam ulasannya menyifatkan kesungguhan JAIS menyiasat Nurul Izzah sebagai bersifat politik.

Menurut Anwar, ia juga menggambarkan "tahap ketaksuban beragama" daripada serangan yang diterima Nurul Izzah akibat laporan berita terhadap kenyataan anaknya itu.

Sumber : Malaysiakini

No comments: