DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Saturday, August 18, 2012

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN


Assalamualaikum w.t.b kepada semua muslimin dan muslimat..

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, taqabbalullah minna waminka kepada semua. Jika ada salah dan silap dalam kita bersaudara dan berhubung hatta ketika merawat sekalipun, saya menyusun sepuluh jari dari hati sanubari ini memohon ribuan kemaafan.

Semoga amalan kita semua diterima Allah S.W.T dan diberi lagi oleh Allah S.W.T peluang untuk kita bertemu dengan bulan Ramadhan pada tahun hadapan. Teruskan dengan solat tahajjud, perbanyakkan solat sunat dan kekalkanlah mengaji dan bertaddarus Al-Quran serta berzikir. Jangan tinggalkan amalan-amalan ini sekiranya kita mahu mendapat kerahmatan, keampunan dan keselamatan dari Allah S.W.T. Ianya juga adalah benteng ampuh bagi setiap umat islam. Mari kita sama-sama mengekalkan amal ibadat ini di bulan-bulan lain, jangan kita jadi golongan Ramadhaniyyah, tapi jadilah golongan Rabbaniyyah.

Dimusim perayaan ini, berhati-hatilah di jalan raya. Memandu dan menunganglah dengan berkhemah. Jangan terlalu berseronok dan lupa sebahagian mereka yang dalam kesedihan dan kesusahan. Bantulah mereka yang memerlukan.

Sekian, Wassalam..

No comments: