DEMI RAKYAT :

GUNALAH OTAK, GUNALAH AKAL, GUNALAH JARI, GUNALAH PERASAN DAN GUNAKANLAH KESEMPATAN YANG ADA UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMUA PIHAK DENGAN TIADA MENGUNDI UMNO-BN DALAM PRU KE-13

Monday, June 11, 2007

TUGAS PASUKAN POLIS

1. Tolong @ membantu pihak berkuasa tempatan meroboh rumah rakyat
2. Membelasah rakyat yang berani menentang dasar-dasar kerajaaan UMNO yang dianggap merugikan rakyat seperti kenaikan harga minyak, tol, tarif elektrik dan air

3. Menjaga survival UMNO. Menghalang sebarang ceramah dan tunjuk perasaan yang tidak puas hati twerhadap kerajaan pimpinan UMNO yang dibenar oleh undang-undang dan perlembagaan di bawah amalan demokrasi yang sihat.
Siapa tu?

Abdullah Ahmad Badawi bersama kerabat DiRaja Pahang[kalau tidak silap Tengku Azlan adik Sultan Pahang-Sultan untuk orang UMNO sahaja]

Dok buat apa tu?

Perhatilah baik-baik berpesta sakan nampaknya

Jawatan Abdullah :

Ahli Parlimen Kepala Batas

Presiden UMNO

Perdana Menteri, Menteri Kewangan dan Menteri Hal Ehwal Keselamatan Dalam Negeri yang jaga pasukan polis.

Merangkap Imam Besar Islam Hadhari


Asyik jaga kepentingan UMNO, terlupa untuk menjaga kebajikan anggota sendiri, baca artikel bawah sedih, sayu dan amat mendukacitakan :
Apabila polis gagal mempertahankan anggotanya sendiri
Saya terusik membaca laporan muka depan akhabr THE SUN, 14.5.2007 yang membawa tajuk: "Cops death riddle"
Seorang ibu Zubaitha Othman, 42 begitu prihatin tentang nasib anaknya Mohd Roszaidi 25 yang bertugas sebagai seorang anggota polis di Beaufort, Sabah. Menurut laporan anaknya itu telah pun berkahwin dengan gadis Sabah dan sudah pun mempunyai anak.Kisahnya sejak tahun lepas anaknya sering diganggu malah diugut akan dibunuh oleh samseng-samseng di Beaufort. Ekoran itu anaknya telah mebuat permohonan agar ditukarkan keluar dari Sabah namun tidak menerima respon.

Anaknya pernah lari dari bertugas kerana takutkan ancaman tersebut tetapi dipujuk oleh ibunya agar kembali bertugas kerana bimbangkan masadepannya.Menurut ibunya Khamis lepas kerana bimbangkan nasib anaknya beliau telah pergi ke Ipoh bertemu dengan abang iparnya seorang pegawai polis untuk meminta nasihat berhubung masalah anak kesayangannya itu.
Dengan takdir Allah swt baru 30 minit siibu berunding dengan abang iparnya itu tiba-tiba dia menerima panggilan dari rakan sejawat anaknya dari Sabah, memkalumkan anaknya Roszaidi telah meninggal dunia dalam insiden langgar lari.Bayangkan betapa remuknya hati seorang ibu dalam keadaan demikian.Kata siibu beliau teringat ketika memaksa anaknya balik ke Sabah bertugas Allahyarham anaknya berkata yang ibunya nanti akan berjumpanya berada dalam keranda.
Menurut laporan si samseng di Beaufort yang dikenali dengan nama Michael ini adalah seorang samseng yang bukan hanya dikenali di Beaufort malah dikatakan digeruni termasuk oleh pihak polis disana.Allahyarhma dikatakan telah menempah marah si samseng apabila kononnya memberi tumpang kepada kekasih si samseng atas motorsikalnya tahun lepas. Allahyarhma ada memberitahu ibunya berkenaan kes ini dan berkata bahawa wanita itu adalah kenalannya dan beliau tidak mempunyai sebarang maksud selain membantu kawannya itu pada hari berkenaan.Kes ini sungguh malang dan mencetuskanm pelbagai tandatanya. Pihak Bukit Aman mesti siasata perkara ini sehingga ke akar umbi.
Apakah sudah 50 tahun Merdeka, samseng jalanan masih berkuasa dan boleh menguasai pihak polis?Menurut laporan akhbar berkenaan sejurus mayat Allahyarham tiba di KLIA ia telah dikejarkan ke HKL untuk bedah siasat kedua atas desakkan ahli keluarga.Kalau seorang keselamatan seorang anggota polis tidak dapat dijamin banyangkan bagaimana keselamatan kita semua?

Tetapi, lambat dan kurang cekap untuk bertindak membenteras penjenayah, baca artikel ini seterusnya :

Perompak cip mikro masih dalam negara


KUALA LUMPUR: Polis yakin semua penjenayah termasuk perancang yang terbabit dalam rompakan cip mikro dan peralatan komputer bernilai RM50 juta di Kompleks Kargo Udara Malaysia Airport Berhad, Batu Maung, Pulau Pinang, November lalu, masih berada dalam negara.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Christopher Wan Soo Kee, berkata keyakinan itu berdasarkan kawalan ketat di semua pintu keluar masuk sebaik rompakan dilaporkan.“Kita percaya semua mereka akan ditahan dalam tempoh terdekat berikutan kejayaan menahan beberapa anggota kumpulan itu baru-baru ini dan petunjuk terbaru diperoleh daripada suspek terbabit.

“SELAMATKAN RAKYAT DAN SELAMATKAN NEGARA”
“PROTES SAMPAI TURUN”

Seian.Wassalam

No comments: